Flammkuchen met mozzarella en perzik

4Geen vlees/vis120minPrint
Ingrediënten
  • 2 strengen buffelmozzarella van 250 g
  • 4 perziken
  • 1 bosje basilicum
  • Boni Selection Griekse olijfolie
  • fleur de sel
  • 500 g Boni Selection bio tarwebloem
  • 1 Spar ei
  • 240 ml lauw water
  • 25 g verse gist
  • 1 kl zout
  • 2 el Boni Selection olijfolie
Recept

1. Verwarm de oven voor op 250°C.
2. Deeg: verbrokkel de gist in het lauwe water en roer los met een vork.
3. Giet de bloem in een mengkom, maak een holte in het midden en strooi het zout op de rand van de bloem. Giet het gistmengsel en de olijfolie in de holte.
4. Kneed van binnen naar buiten waarbij je telkens wat bloem meeneemt. Kneed tot een soepel egaal deeg op een licht met bloem bestrooid werkblad.
5. Leg het deeg in de kom, dek af met plasticfolie en laat 45 min rijzen.
6. Schil de perziken en snij ze in partjes.
7. Pluk de blaadjes van de basilicum los.
8. Laat de mozzarella goed uitlekken en snij in plakjes.
9. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol dun uit tot 2 rechthoeken.
10. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
11. Schik de plakjes mozzarella en perzik erop en laat 2 cm brede randen vrij.
12. Kruid met zwarte peper en fleur de sel.
13. Besprenkel met olijfolie en bak in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar in 10 min.
14. Werk af met basilicumblaadjes.

< naar recepten