Flammkuchen

Kookgerei
Keukenrobot (1), Bakpapier (1)
Gluten en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Deeg:
-
Doe de bloem met de gedroogde gist aan een kant in de keukenrobot met deeghaak en het zout aan de andere kant. Voeg het water en de olijfolie toe en laat minstens 10 min kneden tot een samenhangend deeg.
-
Maak een bal van het deeg en leg in een licht ingevette kom. Dek af met een propere handdoek en laat op een warme en tochtvrije plaats 1,5 tot 2 u rijzen.
-
Verwarm de oven, bij voorkeur met een pizzasteen erin, voor op 220°C (pizzastand of hete lucht).
-
Verdeel het deeg in 4 en rol elk stuk op een bebloemd werkblad tot een ronde lap van ± 3 mm dikte. Leg de flammkuchenbodem op een pizzaschep of op bakpapier.
-
Pel de uien en snij in dunne ringen.
-
Bestrijk elke flammkuchen met een laagje zure room. Verdeel de spekblokjes en uiringen erover. Kruid met wat peper.
-
Schuif de flammkuchen in de hete oven op de pizzasteen of op een bakplaat met bakpapier. Bak 9 minuten.
-
Serveer de flammkuchen meteen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders