Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg:
  2. Doe de bloem met de gedroogde gist aan een kant in de keukenrobot met deeghaak en het zout aan de andere kant. Voeg het water en de olijfolie toe en laat minstens 10 min kneden tot een samenhangend deeg.

  3. Maak een bal van het deeg en leg in een licht ingevette kom. Dek af met een propere handdoek en laat op een warme en tochtvrije plaats 1,5 tot 2 u rijzen.

  4. Verwarm de oven, bij voorkeur met een pizzasteen erin, voor op 220°C (pizzastand of hete lucht).

  5. fcf67eb1dfe064fb43eb0e7d9a07a421cd431d09dd39c400066f161a4d1c62ae.jpg

    Verdeel het deeg in 4 en rol elk stuk op een bebloemd werkblad tot een ronde lap van ± 3 mm dikte. Leg de flammkuchenbodem op een pizzaschep of op bakpapier.

  6. Pel de uien en snij in dunne ringen.

  7. 41dcc4f0b60e27d2515b1b2e1c8c5e6237f9ed6ff1df69ae5c5b8bfd34aae86b.jpg 2d33d03e0d4bd246edbcb3a832fe8c247079f7970093be54e0f55c82c4e060a9.jpg adc829c60adf00f0510f075ef6c2a091c55f1d4bb78d35360cbdab304eabee7f.jpg

    Bestrijk elke flammkuchen met een laagje zure room. Verdeel de spekblokjes en uiringen erover. Kruid met wat peper.

  8. Schuif de flammkuchen in de hete oven op de pizzasteen of op een bakplaat met bakpapier. Bak 9 minuten.

  9. Serveer de flammkuchen meteen.