Kook dit gerecht in deze stappen

  1. f9a53826ca47be4a09b085ad8b83ea538179112ef959c57a39caa3651e49f3be.jpg 8648bbb28d4e010808ded7e282f8f9a06fe04b805a00481fc096f0df787c9d92.jpg f87460a2c89b10453c931d35be3bc7f27f28d317c77415d0e82fecdcc46bf472.jpg

    Kook de eieren in 10 min hard in water met een scheut azijn. Verfris in ijswater zodat je de eieren makkelijker kan pellen. Snij de eitjes open en haal het harde eigeel eruit.

  2. e3e468d9f734ac45efb0d91bf52269e0dcfa9420de81daa53087d63c93095ef2.jpg 5cff59af5c923eb22a325016f082a6cf053cc7bfb3cbaf2089b2966bda8cd05a.jpg 7b8af9f5ccecd901a2b8485b1763f6dfdb735e238fb0c120ac2a9f9c8c1b68cf.jpg 85c6174c0c103cc3d21cd11c9f79803eedb144ec497620a0f1eb0c687aec352a.jpg

    Klop het eigeel los met de mosterd en yoghurt en kruid met peper en zout. Vul een spuitzak met het mengsel en spuit de lege eitjes terug op.

  3. 5d7cf46e59d17a57bf9d4b731143fd88325b778ff2d5129aecc98914eceb1f6f.jpg

    Schil de wortel en snij in kleine schijfjes.

  4. 1239486d396750b3785ba27053b68208cbfc1443e823da7643fbfad783f9107f.jpg

    Gebruik deze schijfjes als ‘tong’ van het eitje.

  5. 7e5ee7c27fd36f4590fdedee5e4ac3a1addee4f5ff503b1f4236359b20ba23e1.jpg

    Varieer door enkele eitjes getand open te snijden en enkele eitjes recht open te snijden.

  6. 63566b562ab904404ebfd176a53c937e192f504986b9a558c7780c5bfa04109c.jpg

    Snij voor de muisjes het eitje in de lengte in 2. Steek er 2 oortjes op met de wortelschijfjes, voorzie oogjes van pijnboompitten en de staart is een blaadje rucola.

  7. 6bd2471698fdbd2bb59c964ef31069117d554c2296b4d5ec41661308be451b7f.jpg f09116a606d0a6f877a5ed62231cd9cd4c38828e81368d31275145ccc38d253f.jpg

    Je kan eindeloos variëren voor de oogjes en wenkbrauwen: pijnboompitten, olijven, … Gebruik peterselie of kervel voor het haar.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit