Pappardelle cacio e pepe (Pappardelle met kaas en peper)

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Rooster de peperbollen in een pan zonder vetstof tot deze beginnen te geuren.
-
Laat afkoelen en maal fijn in een vijzel of met een pepermolen.
-
Rasp de pecorino en Parmezaanse kaas fijn. Meng met 1 kl gemalen zwarte peper.
-
Breng gezouten water aan de kook en voeg de pasta toe.
-
Verwarm 1 kl gemalen zwarte peper in een pan op een matig vuur. Blus met 1 pollepel pastakookvocht en breng aan de kook.
-
Roer 1 pollepel pastakookvocht door de kaas en meng tot een pasta.
-
Schep de pasta rechtstreeks uit het pastakookvocht bij de pan met zwarte peper en laat even sudderen.
-
Haal van het vuur en roer de kaas door de pasta. Voeg wat extra pastakookvocht toe en blijf roeren tot een smeuïg geheel.