Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en look, hak alles fijn. Was en reinig de wortelen en selder en hak ze fijn.

  2. Hak ½ van de shiitake fijn.

  3. Snij de bladpeterselie en dragon fijn. Pluk de dille.

  4. Verhit de olie en boter in een grote gietijzeren pot en fruit de ui, look, wortelen en selder 5 à 6 min op middelhoog vuur onder voortdurend omscheppen. Voeg de gehakte shiitake toe en laat nog 4 min meebakken.

  5. Voeg de tomatenpuree en ansjovis toe en laat kort meebakken. Blus met rode wijn en laat 5 min op middelhoog vuur koken. Voeg de bouillon, laurierblaadjes, peterselie en dragon toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook.

  6. Borstel de kastanjechampignons schoon, snij eventuele grote exemplaren doormidden en voeg toe aan de rest van de shiitake. Draai het vuur laag en laat de ragù 10 min stoven.

  7. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Voeg een beetje kookwater toe aan de ragù.

  8. Werk af met plukjes dille en serveer met versgeraspte parmezaan.