Cacio e pepe met witte bonen

Cacio e pepe met witte bonen

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Week de bonen 1 nacht in ruim water met 1 kl natriumbicarbonaat. Of spoel de witte bonen, zet op in ruim water en breng langzaam aan de kook. Laat even goed doorkoken. Zet het deksel op de pan en draai het vuur uit. Laat 2 u rusten.

  2. Giet de bonen af en laat uitlekken.

  3. Verwarm de oven voor op 160°C.

  4. Pel de look en snipper fijn. Verwarm een scheut olie in een gietijzeren pot en bak de look kort. Voeg de bonen toe en zet onder water tot 2 à 3 cm boven de bonen.

  5. Steek de korsten Parmezaanse kaas ertussen en kruid royaal met grof gemalen zwarte peper. Breng aan de kook, schuim af en zet het deksel op de pot. Zet de gietijzeren pot in de oven. Laat 1 à 2 u garen, afhankelijk van hoe oud de bonen zijn. Voeg halverwege ½ kl zout toe.

  6. Snij de chilipepers in fijne ringetjes, bestrooi met zout en besprenkel met citroensap.

  7. Rasp de Parmezaanse kaas en snij de boter in blokjes.

  8. Haal de bonen uit de oven en verwijder de kaaskorsten.

  9. Schep de geraspte Parmezaanse kaas en boterblokjes in kleine porties door de warme bonen en roer tot alles mooi opgenomen is voor je de volgende portie toevoegt. Kruid verder met versgemalen zwarte peper. Scheur de basilicumblaadjes los en schep door de bonen.

  10. Serveer met de gemarineerde chilipepers en wat citroenzeste.