Ingemaakte pittige komkommer met oosterse smaken

8Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediƫnten
  • 2 grote komkommers
  • 1 rode chilipeper
  • 1 gele chilipeper
  • 5 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • 1 bosje koriander
  • 500 ml witte wijnazijn
  • 300 ml witte wijn
  • 350 ml water
  • 200 g suiker
  • 25 g zout
Recept

1. Doe het water met de suiker, het zout, de azijn en witte wijn in een pot.
2. Was de gember en snij in fijne plakjes.
3. Snij het citroengras in de lengte middendoor.
4. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chilipepers.
5. Breng het azijnmengsel aan de kook samen met de gemberplakjes, het citroengras en de chilipepers.
6. Snij de komkommers in de lengte middendoor en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel.
7. Snij de komkommers in staafjes en verdeel over de bokalen.
8. Stop er wat takjes verse koriander bij en verdeel de gember, chilipepers en het citroengras over de potten.
9. Breng het azijnmengsel opnieuw aan de kook en overgiet de komkommers tot ze net onder staan.
10. Sluit de bokalen af. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast tot gebruik.

< naar recepten