Maaltijdsalade met een Midden-Oosten toets

noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Was de groenten. Snij de ongeschilde courgette, aubergine en wortelen in grove stukken en leg ze in een grote ovenschaal.
-
Snij de kipfilet in grove blokjes en voeg bij de groenten.
-
Kruid alles met kaneel, komijn, peper en zout. Besprenkel royaal met olijfolie.
-
Bak in de oven op 190°C, ± 30 à 40 min tot alles gaar is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Snij het brood in grove stukken en leg in een ovenschaal. Besprenkel royaal met olijfolie en bak krokant in de oven op 190°C.
-
Dressing: meng het sap van de sinaasappel met de honing, 4 el olijfolie, oranjebloesemwater, rode wijnazijn en kruid met peper en zout.
-
Meng de dressing en de kikkererwten onder de groenten.
-
Hak de pistachenoten wat fijn. Snij de gedroogde abrikozen in stukjes.
-
Werk de salade af met de croutons, zaden, pitten, pistachenoten, gedroogde abrikozen, granaatappelpitten en hier en daar een lepel yoghurt.