Gekonfijte watermeloenburger met tomaat, sla en gorgonzola

Gekonfijte watermeloenburger met tomaat, sla en gorgonzola

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij schijven van ± 2 cm uit de watermeloen en steek hieruit ringen ter grootte van de hamburgerbuns.

  2. Meng alle droge kruiden met de lichtbruine cassonadesuiker tot een dry rub. Smeer deze droge rub rijkelijk over de watermeloenschijven en leg in een diepe schaal. Giet de balsamicoazijn over de schijven en laat een nachtje rusten.

  3. ’s Anderendaags

    Meng de zure room met de gorgonzola en verwarm lichtjes zodat ze in elkaar smelten. Kruid met peper en zout.

  4. Haal de watermeloenschijven uit de jus en dep droog alvorens kort te grillen.

  5. Rooster de hamburgerbuns lichtjes.

  6. Snij de tomaten in plakjes en trek de ijsbergsla in kleine stukken.

  7. Stel de burgers samen en werk af met de gorgonzoladipsaus.