Warme salade met quinoa, rode biet, wortel, radijs en tahinidressing

spar sint-idesbald

Sylvia

spar sint-idesbald

Allergenen

sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Tahini: Rooster de sesamzaadjes enkele min in een pan op een laag vuurtje tot ze goudkleurig zijn. Zorg dat de zaadjes in beweging blijven. Maal de zaadjes fijn in de blender. Voeg olijfolie, look en zout toe en cutter verder tot een dressing.

  2. Spoel de radijsjes grondig in koud water. Snij het topje eraf en verwijder het bladgroen (*). Snij in fijne stukjes. Hou koel in de koelkast.

  3. Kook de quinoa in kokend gezouten water gedurende 15 min. Laat nog 5 min zwellen. Giet af en laat uitlekken.

  4. Schil de rapen en wortels. Snij ze vervolgens in staafjes. Stoof even aan in een weinig olijfolie.

  5. Snij de voorgekookte rode bieten in plakjes van ½ cm dik. Snij vervolgens in fijne dobbelsteentjes of brunoise. Meng de rode bietblokjes onder de afgekoelde quinoa.

  6. Meng het rode bietensap uit de verpakking met een beetje olijfolie, 2 à 3 eetlepels tahini, de ahornsiroop en het sap van 1 limoen. Kruid met peper en zout. Meng een beetje dressing onder de quinoa en laat 30 min trekken.

  7. Schik de gemarineerde quinoa op de salade op het bord, naast de rode bietblokjes. Werk af met de kwartjes radijs, de geroosterde worteltjes en rapen. Strooi wat gehakte bladpeterselie over de groenten en serveer met nog een beetje van de tahinidressing.

  8. (*) Van het radijsloof kan je soep of pesto maken.