Venkelsoep met waterkers
 
                    
                    
                Selder. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Pel de uien en de look. Snij de uien fijn en snipper de look. Snij het wit van de prei in stukjes. 
- 
                    
                    Smelt een klontje boter en stoof de ui aan. Voeg de look en fijngesneden prei toe en stoof verder. 
- 
                    
                    Snij de venkel in stukjes en doe ook bij de groenten. Laat de groenten stoven. Kruid alles met peper en zout. 
- 
                    
                    Giet het water bij de groenten en voeg de groentebouillon toe. Laat 15 à 20 min koken. 
- 
                    
                    Hou een beetje van de waterkers opzij voor de afwerking. Snij de rest van de waterkerssteeltjes van de wortels, snij wat fijner en doe in een maatbeker. 
- 
                    
                    Mix de soep. Giet een pollepel van de soep bij de waterkers en mix de waterkers glad. 
- 
                    
                    Giet alles bij de soep en mix nogmaals. 
- 
                    
                    Verdeel de soep over de borden. Werk af met een dot zure room en wat waterkers. 
- 
                    
                    Serveer warm. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                