Vol-au-veggie met kroketten

Vol-au-veggie met kroketten

Allergenen

Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snipper de krulpeterselie fijn.

  2. Pel de ui en snipper fijn.

  3. Schil de peterseliewortel, pompoen en knolselder. Snij in dobbelstenen.

  4. Verhit de boter in een stoofpot. Bak de ui glazig. Voeg de peterseliewortel en knolselder toe.

  5. Bestrooi met kippenkruiden en bloem. Roer goed om.

  6. Voeg de groentebouillon en melk al roerend langzaamaan toe.

  7. Laat 10 min koken.

  8. Snij de shiitake in stukken (grote exemplaren in 4, kleinere in 2).

  9. Voeg de shiitake en pompoen toe aan de stoofpot en laat het geheel nog 5 min rustig koken.

  10. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

  11. Meng de plantaardige room en fijngesneden peterselie eronder.

  12. Kruid naar smaak met nootmuskaat, zwarte peper, citroensap en zout.

  13. Verwarm de oven voor op 150°C.

  14. Warm de bladerdeegpasteitjes 10 min op in de oven.

  15. Frituur de kroketten volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  16. Schik een bladerdeegpasteitje op elk bord en verdeel de vol-au-veggie erover. Leg de kroketten op het bord en werk af met wat fijngesnipperde peterselie.