Vol-au-veggie met oesterzwammen en Poulettekes

Vol-au-veggie met oesterzwammen en Poulettekes

Allergenen

Selder , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Breng 1,2 l water aan de kook, voeg de bouillonblokjes, tijm, laurier, peperbollen, peterseliestengels en een geplet teentje look toe en laat zachtjes sudderen.

 2. Schil en snij de schorseneren en knolselder in dobbelstenen. Scheur de oesterzwammen in reepjes en borstel de champignons schoon.

 3. Pel en snipper de ui en 1 teen look fijn.

 4. Verwarm de oven voor op 180°C.

 5. Zeef de bouillon en breng weer aan de kook. Kook de knolselderstukjes erin gaar en blancheer de champignons en schorseneerstukjes. Vis alles eruit met een schuimspaan, zet opzij en hou warm.

 6. Saus

  Laat 75 g boter smelten in een kookpot en roer er 75 g bloem door tot een roux. Roerbak tot je koekjeslucht ruikt. Voeg de warme bouillon in 3 keer toe onder voortdurend roeren. Laat enkele min doorkoken om een bloemsmaak te vermijden. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en citroensap.

 7. Stoof de uisnippers gaar in boter, voeg 1 teen look en de oesterzwammen toe en laat even bakken. Voeg de Poulettekes toe en kruid met peper en zout. Laat bakken en haal uit de pan.

 8. Besprenkel met cognac, laat uitdampen en roer de room erdoor. Voeg samen met de groenten en Poulettekes bij de veloutésaus.

 9. Verwarm de bladerdeegpasteitjes. Gaar de aardappeltjes in de microgolfoven.

 10. Vul de pasteitjes met de vol-au-veggie, bestrooi met kervelplukjes en serveer met krieltjes.