Schaaldieren en Vis. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Hoelang moet een vispapillot garen op de BBQ?
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Puree
Schil de aardappelen en kook gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp tot puree met boter, de melk, zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Warm de oven voor op 180°C.
-
Ingrediënten: 1.0 kl gedroogde peterselie
Snij cirkels van 6 cm uit het bladerdeeg. Smeer in met losgeklopt eidooier en bestrooi met gedroogde peterselie. Bak 12 min in de voorverwarmde oven.
-
Snij de champignons in 4.
-
Ingrediënten: 0.5 citroenen 150.0 ml water
Breng het water met het sap van citroen aan de kook. Voeg de champignons toe en laat 5 min garen onder deksel.
-
Snij de zalm en koolvis in hapklare stukken.
-
Pel de sjalot en snipper fijn.
-
Smelt boter in een pan en bak de sjalot met de overige gedroogde peterselie glazig. Roer de bloem erdoor met een klopper. Blus langzaam met de visbouillon. Voeg de room toe en breng al roerend aan de kook. Laat 3 min sudderen.
-
Voeg de champignons met het vocht toe. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Leg de zalm en koolvis erin en laat 4 min rustig sudderen.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Mousselinesaus
Ingrediënten: 3.0 eidooiers 50.0 ml water
Laat de geklaarde boter smelten. Klop de eidooiers los met water. Verwarm de eidooiers al kloppend op een zacht vuur tot een schuimig en gebonden mengsel. Haal van het vuur en voeg langzaam en al roerend de geklaarde boter toe. Breng op smaak met citroensap, zout en cayennepeper.
-
Afwerking
Serveer het vispannetje met puree. Schep 2 el mousselinesaus over het vispannetje in elk bord. Werk af met grijze garnalen, het bladerdeegkoekje, peterselie en waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven