Allergenen

Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg de tofu in een zeef, leg er een zwaar voorwerp op en laat 30 min uitlekken.

  2. Pel de look en schil de gember. Snipper de look fijn en rasp de gember.

  3. Snij de roosjes van de broccoli. Snij de uiteindes van de sugarsnaps. Breng licht gezouten water aan de kook en blancheer de broccoli en sugarsnaps beetgaar in 2 min. Giet af en spoel koud.

  4. Snij de shiitake in plakjes. Snij het wit van de Chinese kool in stukken van 4 x 4 cm. Schil de wortel en snij in schuine schijven. Snij de babymaïs in schuine stukken van 1,5 cm. Snipper de lente-ui in fijne schuine ringen.

  5. Snij de tofu in repen van 2 x 2 x 5 cm.

  6. Roer het maïsmeel los met 20 ml water.

  7. Verhit rijkelijk arachideolie in de wok en bak de tofu aan alle zijden goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Verwarm de look en gember in de olie. Bak de shiitake goudbruin. Voeg de wortelschijfjes en maïs toe en roerbak enkele min. Voeg de broccoli, sugarsnaps, Chinese kool en bamboescheuten toe. Blus met de groentebouillon, sojasaus en oestersaus.

  9. Voeg de suiker en sesamolie toe en dek 5 min af met een deksel zodat de groenten gaar stomen.

  10. Gaar de glasnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  11. Roer het losgeroerde maïsmeel door de wok en laat even sudderen om de saus te binden. Roer de noedels en tofu erdoor. Werk af met lente-ui.