Allergenen

Eieren , Gluten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en tenen look en snipper fijn.

  2. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

  3. Verwijder ½ van de zaadjes en alle zaadlijsten van de chilipeper en snij het vruchtvlees heel fijn.

  4. Stoof de uisnippers aan in een scheut olie. Voeg de look, chilipeper en paprikastukjes toe. Laat zachtjes bakken.

  5. Roer de harissa erdoor en laat even meebakken. Schep de gepelde tomaten, de komijn, het gerookt paprikapoeder en de pilipili erdoor en laat 20 min sudderen. Kruid met versgemalen peper en zeezout.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Maak 4 à 8 holtes in de saus en breek de eieren erin. Laat 2 min verder sudderen en zet de pot dan 5 à 7 min in de oven tot het eiwit gestold is en de dooiers nog lopend zijn.

  8. Haal de pot uit de oven en bestrooi met peterselie.

  9. Serveer met geroosterde pitabroodjes.