Pita met falafel, yoghurtdip, granaatappel en rauwe venkel PT15M 6 porties 200 g falafelmix 220 ml water 6 el Boni Griekse yoghurt 1 bosje platte peterselie 50 g granaatappelpitten 1 snuifje komijnpoeder 1 venkel Boni Selection vloeibare honing 1 citroen (het sap) 6 Spar pitabroodjes

Pita met falafel, yoghurtdip, granaatappel en rauwe venkel

893212cca15e647fff9e12c93226edcfa07bf24a2eecfefa3ea13d8b9ccb460d.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de venkel zo fijn mogelijk in reepjes. Meng de venkel met wat honing en citroensap. Kruid met peper en zout.

  2. Meng de inhoud van het pakje falafel met het water en kruid met peper en zout. Laat 30 min rusten.

  3. Pluk de platte peterselie en hak fijn. Meng met de yoghurt en granaatappelpitjes. Kruid met komijnpoeder, peper en zout.

  4. Vorm de falafel in kleine langwerpige balletjes langs een bamboestokje (köfte). Bak de köfte in hete olie.

  5. Rooster de pitabroodjes kort tussen een grill of in de broodrooster. Vul de broodjes op met de venkel en köfte. Werk af met de yoghurtdip.