Pita met falafel, kropsla en aioli

Pita met falafel, kropsla en aioli

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Aioli: pel de teentjes look, snij ze fijn en stamp ze in een vijzel tot puree.Roer de eidooier onder de lookpuree. Voeg nadien de olijfolie ‘straalsgewijs’ en onder voortdurend roeren toe. Blijf roeren en voeg citroensap, peper en zout naar smaak toe. Roer er tenslotte nog enkele straaltjes olijfolie door, totdat de aioli een mooie mayonaisedikte heeft.

  2. Leg de falafelballetjes in een oven-schaal. Zet gedurende 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C, totdat ze bruin en krokant zijn.

  3. Toast de pitabroodjes in de broodrooster. Haal ze eruit en snij ze in de breedte middendoor. Maak een opening.

  4. Snij de tomaten in schijfjes. Reinig de lente-ui en snij het groene deel in stukken. Spoel de sla. Pluk mooie bladeren.

  5. Schik de groenten en de gebakken falafel (3 stuks) in het pitabroodje.

  6. Serveer de aioli er in aparte kommetjes bij.