Falafel van erwtjes met tzatziki

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 1 pakje falafelmix
  • 150 ml water
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • 10 blaadjes munt
  • 6 takjes verse koriander
  • 12 takjes bladpeterselie
  • Boni olijfolie
  • 100 g Boni Griekse yoghurt
  • 12 takjes dille
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot
  • 1 kl Boni honing
  • 1 limoen
  • 1 komkommer
Recept
  1. Falafel: meng de falafelmix met het water.
  2. Was de munt, koriander en 6 takjes platte peterselie en snij fijn.
  3. Mix de diepvrieserwtjes in de blender terwijl ze nog bevroren zijn, zo blijf je nog wat structuur behouden.
  4. Meng alles samen en kruid met peper en zout.
  5. Draai bolletjes van de bekomen mix.
  6. Bak de falafels in een pan met ruime hoeveelheid olie of in de friteuse op 180°C.
  7. Tzatziki: pel de sjalot en look.
  8. Was 6 takjes dille en 6 takjes peterselie. Mix samen met de sjalot en look in de blender.
  9. Voeg toe aan de Griekse yoghurt. Breng de yoghurt op smaak met peper, zout en honing.
  10. Verfris met limoen- of citroensap.
  11. Rasp ½ van de komkommer en voeg toe aan de yoghurt voor een klassieke tzatziki.
  12. Afwerking: snij ½ van de komkommer in fijne schijfjes.
  13. Bestrooi rijkelijk met zout en laat 30 min rusten.
  14. Spoel goed af en meng met versnipperde dille.
  15. Verfris met limoen- of citroensap.
  16. Verdeel de tzatziki over een bord. Schik de komkommerschijfjes errond en serveer met de falafels.
< naar recepten