Oosterse falafels met mangodip PT1H 10 porties 1 el maïzena takje verse munt 6 el bloem 125 ml Alpro soya Cuisine 1 rode ui 2 mango's limoensap 4 el Boni olijfolie snuifje currypoeder blik blik kikkererwten 200 g Spar gemengde sla 1 bosje koriander 1 Spar ei

Oosterse falafels met mangodip

db7f556a4fefa671e11a9ddaf8e94d87cf918155c432078f3697dcbaad0234ac.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Falafels: laat de kikkererwten uitlekken. Mix alle ingrediënten, behalve de bloem en de olijfolie, samen met de kikkererwten in een keukenrobot. Kruid met peper en zout. Strooi wat bloem op je handen en maak balletjes van het deeg. Laat de balletjes opstijven in de koelkast.

  2. Mangodipsaus: halveer de mango's en verwijder de pit. Schil de mango's en snij het vruchtvlees in stukjes. Mix de mangostukjes samen met de munt en de Alpro soya Cuisine tot een smeuïge dipsaus. Breng op smaak met het sap van ½ limoen, peper en zout.

  3. Bak de falafels krokant in hete olijfolie.

  4. Dien op met een groene salade en de mangodipsaus.

  5. Tip: je kan in plaats van een groene salade ook kiezen voor couscous of pitabrood. Je kan de falafels koud of warm opdienen.