Oosterse falafels met mangodip

10Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • kikkererwten uit blik
  • ½ rode ui
  • limoensap
  • ½ bosje koriander
  • snuifje kerriepoeder
  • 1 Spar ei
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • 6 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels Boni Selection olijfolie
  • 2 mango's
  • 125 ml Alpro soya Cuisine
  • enkele takjes verse munt
  • 200 g Spar gemengde sla
Recept

1. Falafels: laat de kikkererwten uitlekken. Mix alle ingrediënten, behalve de bloem en de olijfolie, samen met de kikkererwten in een keukenrobot. Kruid met peper en zout. Strooi wat bloem op je handen en maak balletjes van het deeg. Laat de balletjes opstijven in de koelkast.
2. Mangodipsaus: halveer de mango's en verwijder de pit. Schil de mango's en snij het vruchtvlees in stukjes. Mix de mangostukjes samen met de munt en de Alpro soya Cuisine tot een smeuïge dipsaus. Breng op smaak met het sap van ½ limoen, peper en zout.
3. Bak de falafels krokant in hete olijfolie.
4. Dien op met een groene salade en de mangodipsaus.

Tip: je kan in plaats van een groene salade ook kiezen voor couscous of pitabrood. Je kan de falafels koud of warm opdienen.

< naar recepten