Schelvisballetjes met panko en mangodip
Ingrediënten
- 300 g Spar schelvis
- 30 g bloem
- 2 teentjes look
- 25 g verse gember
- 1 rode chilipeper
- verse koriander
- 1 citroengras
- 2 kl vissaus
- 60 g panko
- ½ mango
- 50 g Boni Selection mayonaise
- 25 g Boni Selection sweet chilisaus
Recept
- Pel de look en pers fijn met een lookpers.
- Schil de gember en rasp fijn.
- Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn. Snipper de koriander fijn.
- Verwijder de 2 buitenste bladeren van de citroengrasstengel en snipper de rest fijn.
- Mix de schelvis met de bloem, de look, de gember, de koriander, het citroengras en de vissaus fijn tot puree.
- Roer de chilipepers eronder.
- Zet min. 30 min in de koelkast om op te stijven.
- Mangodip: schil de mango en mix 100 g vruchtvlees tot een smeuïge puree met de mayonaise en sweet chilisaus.
- Verwarm de friteuse voor op 180°C.
- Schep met 2 kl een quenelle van de vispuree en laat in de panko vallen. Pak het balletje vast en rol tot een bal.
- Frituur de balletjes 3 à 5 min in de wame friteuse.
- Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
Serveer de schelvisballetjes met de mangodip.
Delen