Mangokip met sriracha en gember
Kookgerei
Aluminiumfolie (1)
Eieren , Gluten , Mosterd , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Een perfecte barbecue vraagt om perfecte timing. Ontdek alle tips & tricks!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de mango en verwijder de pit. Mix ½ van de mango tot puree. Snij de overige helft in blokjes.
-
Schil de gember en rasp fijn. Pel de look en pers fijn. Pers de limoen.
-
Marinade:
-
Meng de mangopuree met de sojasaus, piment, kaneel, sap van ½ limoen, sriracha, honing, gember en ½ van de look.
-
Kruid de kip met zwarte peper en zout. Leg in de marinade en laat minstens 1 u trekken in de koelkast.
-
Warm de oven voor op 160°C.
-
Haal de kip uit de marinade en bak 20 min afgedekt met aluminiumfolie in de warme oven.
-
Giet de marinade in een steelpannetje en laat inkoken tot een dikke saus.
-
Snipper ½ van de koriander fijn.
-
Verhit wat zonnebloemolie in een kookpot. Bak de overige look glazig. Roer de rijst erdoor. Blus met de kokosmelk en laat 10 min sudderen op een laag vuur, onder deksel.
-
Roer de mangosaus en koriander erdoor en kruid met wat zout.
-
Pel en snipper de rode ui.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snij in fijne reepjes.
-
Schil de avocado en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Serveer de kip op de rijst.
-
Werk af met rode ui, avocado, chilipeper, blokjes mango en blaadjes koriander.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders