Allergenen

Eieren , Gluten , Mosterd , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de mango en verwijder de pit. Mix ½ van de mango tot puree. Snij de overige helft in blokjes.

  2. Schil de gember en rasp fijn. Pel de look en pers fijn. Pers de limoen.

  3. Marinade:
  4. Meng de mangopuree met de sojasaus, piment, kaneel, sap van ½ limoen, sriracha, honing, gember en ½ van de look.

  5. Kruid de kip met zwarte peper en zout. Leg in de marinade en laat minstens 1 u trekken in de koelkast.

  6. Warm de oven voor op 160°C.

  7. Haal de kip uit de marinade en bak 20 min afgedekt met aluminiumfolie in de warme oven.

  8. Giet de marinade in een steelpannetje en laat inkoken tot een dikke saus.

  9. Snipper ½ van de koriander fijn.

  10. Verhit wat zonnebloemolie in een kookpot. Bak de overige look glazig. Roer de rijst erdoor. Blus met de kokosmelk en laat 10 min sudderen op een laag vuur, onder deksel.

  11. Roer de mangosaus en koriander erdoor en kruid met wat zout.

  12. Pel en snipper de rode ui.

  13. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snij in fijne reepjes.

  14. Schil de avocado en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  15. Serveer de kip op de rijst.

  16. Werk af met rode ui, avocado, chilipeper, blokjes mango en blaadjes koriander.