Mangokip met curryrub, geroosterde krieltjes en srirachamayonaise

Mangokip met curryrub, geroosterde krieltjes en srirachamayonaise

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pluk de blaadjes van de koriander.

  2. Snij de kipfilets open. Snij van de dikste kant van de kipfilet naar de andere kant, maar snij niet volledig door. Plooi open, leg er vershoudfolie op en klop de filet wat platter met bv. een deegrol. Besmeer met de mangochutney en beleg met korianderblaadjes. Rol op en pak stevig in met vershoudfolie. Laat 30 min rusten in de koelkast.

  3. Rub

    Meng alle ingrediënten voor de rub.

  4. Haal de rollade uit de vershoudfolie en bind op met keukentouw. Bestrooi aan alle kanten met de rub. Druk goed aan.

  5. Leg de rollade indirect op een BBQ van 130°C. Laat 35 min garen onder deksel. Draai af en toe om.

  6. Kook de krieltjes 15 min in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen. Halveer in de lengte en steek ze op een satéstok.

  7. Meng de mayonaise met de zure room en sriracha.

  8. Snij de kerstomaten in 4. Snij de komkommer in fijne blokjes. Pel de rode ui en snij in halve ringen. Snipper de rest van de koriander fijn. Meng de kerstomaten, komkommer, rode ui en koriander. Besprenkel met olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.

  9. Gril de saté van krieltjes 5 à 8 min direct op de warme BBQ.

  10. Snij de kruidenboter in blokjes en leg op elk krieltje een blokje kruidenboter.

  11. Serveer de tomatensalade in een blad ijsbergsla met de srirachamayonaise, de kiprollade en de saté van krieltjes.