Gevulde zoete aardappelen met scampi, mango en srirachamayonaise

Gevulde zoete aardappelen met scampi, mango en srirachamayonaise

Allergenen

Schaaldieren , Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade

    ontdooi de scampi’s en dep goed droog.

  2. Pel de look en pers fijn. Schil de gember en rasp fijn. Meng de look, gember, ketjap manis, sojasaus en rode curry.

  3. Roer de scampi’s erdoor en laat 1 u marineren.

  4. Warm de oven voor op 200°C.

  5. Boen de zoete aardappelen schoon en gaar 40 à 50 min in de voorverwarmde oven. Controleer de gaartijd met de punt van een scherp mes en laat indien nodig langer garen.

  6. Srirachamayonaise

    Snipper de bieslook fijn en meng met de Greek style yoghurt, mayonaise, sriracha en honing. Kruid met zout.

  7. Halveer de kerstomaten. Schil de mango en snij in blokjes. Verwijder de steel van de chilipeper en snij in flinterdunne ringen. Meng de kerstomaten, mango en chilipeper. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Haal de scampi’s door het kokospoeder en bak krokant in arachideolie.

  9. Snij de zoete aardappelen in de lengte open. Vul op met de tomatensalsa en werk af met scampi’s. Besprenkel met srirachamayonaise. Serveer met korianderblaadjes en rucola.