Sriracha kippenvleugeltjes

6Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • ½ kg kippenvleugels
  • 1 el Spar gesmolten boter
  • 1 el sesamolie
  • 1 kl lookpoeder
  • snuifje pilipili
  • 2 cm gember
  • 2 teentjes look
  • 50 g Spar boter
  • 6 el sriracha
  • 4 el Boni Selection vloeibare honing
  • 1 el Boni Selection sojasaus
  • ½ limoen
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de kippenvleugeltjes middendoor op het kraakbeen.
  3. Meng de gesmolten boter, sesamolie, lookpoeder en pilipili in een kom. Bestrijk de vleugels met het mengsel. Kruid met peper en zout.
  4. Schik de kippenvleugeltjes in een ovenschaal en bak goudbruin en gaar in 35 à 40 min in de voorverwarmde oven.
  5. Schil de gember, pel de lookteentjes en snij beide in kleine stukjes. Smelt de boter in de wok. Voeg de look en gember toe en roerbak. Voeg de sriracha, de honing, de sojasaus en het limoensap toe en laat even indikken.
  6. Schep de gebakken vleugeltjes erdoor en serveer. Of laat afkoelen op bakpapier en serveer op kamertemperatuur.
< naar recepten