Selder , Melk , Pindanoten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de ui en snipper fijn.
-
Pel de look en pers fijn met een lookpers.
-
Schil de wortel. Snij de selder, wortel en zoete puntpaprika in blokjes.
-
Verhit 3 el arachideolie in een pot.
-
Bak de ui glazig.
-
Voeg de look, wortel, selder en zoete puntpaprika toe.
-
Laat 5 min al roerend bakken.
-
Voeg ½ van de kikkererwten en gemalen komijn toe. Roer om.
-
Blus met groentebouillon en laat 15 min koken.
-
Bak de falafel goudbruin in de sesamolie. Voeg de overige kikkererwten toe.
-
Kruid met het gerookt paprikapoeder, de cayennepeper en zout.
-
Voeg na kooktijd 2 el tahini toe aan de soep en mix fijn.
-
Verdeel de soep over 4 soepkommen. Werk af met de gebakken falafel, kikkererwten en blaadjes platte peterselie.
-
Bestrooi met fetakaas en wat extra gerookt paprikapoeder. Serveer met een partje citroen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven