Hummussoep met falafel
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 stengel bleekselder
- 1 wortel
- 1 zoete puntpaprika
- 260 g kikkererwten
- 1 l groentebouillon
- 2 el Boni Selection sesamolie
- 1 kl gerookt paprikapoeder
- 2 el komijnpoeder
- 2 el tahini
- 1 citroen
- 220 g falafels
- 100 g fetakaas
- 1 potje verse bladpeterselie
- cayennepeper
- Boni Selection arachideolie
Recept
- Pel de ui en snipper fijn.
- Pel de look en pers fijn met een lookpers.
- Schil de wortel. Snij de selder, wortel en zoete puntpaprika in blokjes.
- Verhit 3 el arachideolie in een pot.
- Bak de ui glazig.
- Voeg de look, wortel, selder en zoete puntpaprika toe.
- Laat 5 min al roerend bakken.
- Voeg ½ van de kikkererwten en gemalen komijn toe. Roer om.
- Blus met groentebouillon en laat 15 min koken.
- Bak de falafel goudbruin in de sesamolie. Voeg de overige kikkererwten toe.
- Kruid met het gerookt paprikapoeder, de cayennepeper en zout.
- Voeg na kooktijd 2 el tahini toe aan de soep en mix fijn.
- Verdeel de soep over 4 soepkommen. Werk af met de gebakken falafel, kikkererwten en blaadjes platte peterselie.
- Bestrooi met fetakaas en wat extra gerookt paprikapoeder. Serveer met een partje citroen.
Delen