Pita met kipgyros en yoghurtdressing

4Wild/Gevogelte30minPrint
Ingrediƫnten
  • 4 Spar pitabroodjes
  • 2 San Marzano-tomaten
  • 1 pakje Spar geraspte wortelen
  • 1 pakje Spar ijsbergsla
  • 300 g gyros van kip
  • Boni olijfolie
  • 1 teentje look
  • 3 el Boni mayonaise
  • 125 g Boni Griekse yoghurt
  • 1 kl komijnpoeder
Recept
  1. Dressing: pel het teentje look en pers boven een kom.
  2. Roer de mayonaise en yoghurt erdoor. Kruid met komijn, peper en zout.
  3. Snij de tomaten in fijne plakjes.
  4. Roerbak de gyros in een scheutje olijfolie gaar in 8 min.
  5. Toast de pitabroodjes in de broodrooster en snij open.
  6. Bestrijk de binnenzijde met dressing en vul ze met een beetje ijsbergsla, wat geraspte worteltjes, een plakje tomaat en de gyros.
  7. Werk af met een lepeltje saus en serveer met de rest van de groenten en dressing.
< naar recepten