Pita met kipgyros en yoghurtdressing
Ingrediƫnten
- 4 Spar pitabroodjes
- 2 San Marzano-tomaten
- 1 pakje Spar geraspte wortelen
- 1 pakje Spar ijsbergsla
- 300 g gyros van kip
- Boni olijfolie
- 1 teentje look
- 3 el Boni mayonaise
- 125 g Boni Griekse yoghurt
- 1 kl komijnpoeder
Recept
- Dressing: pel het teentje look en pers boven een kom.
- Roer de mayonaise en yoghurt erdoor. Kruid met komijn, peper en zout.
- Snij de tomaten in fijne plakjes.
- Roerbak de gyros in een scheutje olijfolie gaar in 8 min.
- Toast de pitabroodjes in de broodrooster en snij open.
- Bestrijk de binnenzijde met dressing en vul ze met een beetje ijsbergsla, wat geraspte worteltjes, een plakje tomaat en de gyros.
- Werk af met een lepeltje saus en serveer met de rest van de groenten en dressing.
Delen