Witlofsalade met gebakken kip en yoghurtdressing

Witlofsalade met gebakken kip en yoghurtdressing

Kookgerei

Pan met antiaanbaklaag (1)

Allergenen

Lactose , Melk , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af en laat wat afkoelen.

  2. Yoghurtvinaigrette:
  3. Schep de yoghurt in een kom, voeg de graanmosterd en ciderazijn toe. Kruid met peper en zout en meng alles. Zet het sausje koud tot gebruik.

  4. Snij elke witlofstronk overlangs in 2, verwijder onderaan het taaie hart en snij één helft in middelgrote stukken. Trek de andere helft in blaadjes en hou die apart voor de afwerking.

  5. Spoel de appel. Snij hem eerst in dunne plakjes en daarna in julienne. Hak de bieslook fijn.

  6. Doe de gesneden witlofblaadjes en appeljulienne in een kom en lepel er wat yoghurtdressing over en meng; zo verkleurt het niet.

  7. Bak de pancetta aan in een antikleefpan tot hij krokant is. Trek in kleine stukjes.

  8. Snij de afgekoelde aardappelen in hapklare stukken.

  9. Kruid de kipfilets met kippenkruiden. Smelt een klontje boter in een hete pan en bak de kippenfilets tot ze bruin en gaar zijn. Laat ze niet te lang liggen, anders worden ze droog. Kruid met peper en zout.

  10. Schik de witlofblaadjes op de bovenste helft van het bord. Schik daarop het fijngesneden witlof met appel, de gebakken pancettastukjes en aardappelen.

  11. Meng net voor het dresseren de fijngesnipperde bieslook onder de vinaigrette.

  12. Voeg wat tuinkers toe en lepel de vinaigrette erover.

  13. Haal de gebakken kipfilets uit de pan en leg op het bord. Serveer meteen.