Salade van gebakken kip, pompelmoes en ceasardressing

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 200 g ijsbergsla
  • 1 rode pompelmoes
  • 4 enkele kipfilets
  • Boni Selection olijfolie
  • ½ teentje look
  • 4 Boni Selection gezouten ansjovisfilets
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 el Parmezaanse kaasschilfers
  • 1 el citroensap
  • 4 el mayonaise
  • 1 kl mosterd
  • 2 el water
  • 1 snede brood
Recept

1. Dressing: doe de look en ansjovis in een vijzel en plet fijn. Voeg de mayonaise, mosterd, citroensap, water en geraspte Parmezaanse kaas toe en meng tot een dressing. Kruid met peper.
2. Bak de kipfilets gaar in wat olijfolie en kruid met peper en zout.
3. Snij het brood in dobbelsteentjes en bak krokant in wat olijfolie of boter.
4. Verdeel de ijsbergsla over de borden.
5. Snij de schil van de pompelmoes tot op het vruchtvlees weg en snij vervolgens de partjes uit de pompelmoes zonder het witte vliesje. Dit is ‘à vif’ snijden.
6. Snij de gebakken kip in partjes en leg op de sla.
7. Verdeel de pompelmoes erover.
8. Druppel wat dressing over de sla en werk af met parmezaanschilfers en croutons. Serveer de rest van de dressing erbij.

< naar recepten