Zoeteaardappelgratin met gember, koriander en kokosroom

Zoeteaardappelgratin met gember, koriander en kokosroom

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalot en look en snipper fijn. Schil de gember en hak fijn.

  2. Hou enkele korianderblaadjes apart voor de garnering en snij de rest van blaadjes en steeltjes grof.

  3. Snij ½ à 1 chilipeper in stukjes.

  4. Rasp de zeste van 1 limoen en hou opzij.

  5. Doe de kokosroom, koriander, gember, chilipeper, sojasaus, look en sjalot in de blender en mix glad. Breng op smaak met limoensap.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Schil de zoete aardappelen, snij ze met de mandoline in fijne plakjes en doe ze in een kom.

  8. Overgiet met de kokosmengeling en schep door elkaar.

  9. Giet in een ovenschaal en verdeel de plakjes gelijkmatig over de schotel.

  10. Bak goudbruin en gaar in 50 min.

  11. Snij de lente-ui en de rest van de chilipepers fijn en strooi samen met de korianderblaadjes en limoenzeste over de schotel vlak voor het serveren.

  12. Garneer met dotjes kokosroom.