Oosterse groentewok met noedels PT30M 2 porties 1 paksoi 50 g kastanjechampignons 2 lente-uitjes 50 g peultjes 70 g groene-asperge 70 g suikererwten 4 jonge worteltjes 50 g shiitake 150 g Boni sojascheuten 50 g verse minimaïskolfjes 50 g kerstomaatjes 300 g Boni woknoedels arachideolie 1 bosje koriander 1 kl Spar fijngesneden look 100 g Boni Selection groene curry 250 ml kokosmelk 250 ml groentebouillon zeste van limoen pilipili chilipeper partjes limoen

Oosterse groentewok met noedels

ac5591138889ebf6c9be1cf0b3f2c1044be76173994ea6db9c814a7e3f25fb4a.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ingrediënten: 70.0 g groene-asperge

    Snij de kopjes van de groene asperges en hou ze apart. Snij de aspergestelen in stukjes.

  2. Ingrediënten: 50.0 g kerstomaatjes

    Halveer de tomaatjes.

  3. Ingrediënten: 50.0 g peultjes 50.0 g verse minimaïskolfjes

    Snij de peultjes en maïskolfjes in de lengte in 2.

  4. Ingrediënten: 4.0 jonge worteltjes

    Schil de wortelen en snij ze in schuine plakjes.

  5. Ingrediënten: 1.0 paksoi 50.0 g kastanjechampignons

    Snij de paddenstoelen in plakjes en paksoi in reepjes.

  6. Ingrediënten: 1.0 bosjes koriander

    Pluk de blaadjes van de koriander los en hou apart. Snij de koriandersteeltjes fijn.

  7. Ingrediënten: 2.0 lente-uitjes

    Snij de lente-ui in flinterdunne schuine plakjes voor de afwerking.

  8. Ingrediënten: 70.0 g suikererwten arachideolie

    Verhit de wok op een matig hoog vuur en voeg een scheut arachideolie toe. Roerbak de peultjes en sugarsnaps, voeg de wortelplakjes toe en roerbak.

  9. Ingrediënten: 50.0 g shiitake

    Voeg de aspergesteeltjes en shiitake toe en roerbak enkele minuten.

  10. Doe de kastanjechampignons, koriandersteeltjes en paksoi erbij en schep voortdurend om.

  11. Schep de groenten uit de wok en zet opzij.

  12. Ingrediënten: arachideolie 1.0 kl Spar fijngesneden look 100.0 g Boni Selection groene curry 250.0 ml kokosmelk 250.0 ml groentebouillon

    Roerbak de looksnippers in 1 el olie en voeg de groene curry toe. Laat even bakken, voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook.

  13. Ingrediënten: 300.0 g Boni woknoedels

    Gaar de woknoedels erin en schep de beetgare groenten, aspergepunten en tomaatjes erdoor. Laat 3 min verder garen.

  14. Ingrediënten: zeste van limoenen pilipili limoenen in partjes

    Kruid met zout en pilpili. Bestrooi met sojascheuten en corianderblaadjes. Werk af met takjes koriander, chilipeper, lente-ui en zeste van limoen. Serveer met partjes limoen.