Flan van champignon met gebakken paddenstoelen en briochebrood

Flan van champignon met gebakken paddenstoelen en briochebrood

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Flan:

    borstel de kastanjechampignons proper. Snij in 4 en bak bruin in hete boter.

  2. Verwarm de oven voor op 140°C.

  3. Scheid de eieren. Mix de champignons glad in de room met de eidooiers. Kruid de mengeling met peper en zout. Klop het eiwit luchtig en spatel onder de champignonmengeling.

  4. Giet de flan in kleine potjes.

  5. Zet deze potjes au bain-marie in de voorverwarmde oven. Gaar de flan ± 15 min (hangt af van de grootte van de schaaltjes).

  6. Prik met een mes in de flan om te zien of hij gaar is. Er mag niets aan het mes blijven hangen. Haal uit de oven.

  7. Maak de shiitake en de beukenzwammen proper. Bak ze goudbruin in hete boter. Kruid met peper en zout en schik op de warme flan.

  8. Geef briochebrood bij de flan en serveer onmiddellijk.