Geroosterde bloemkoolsoep met paddenstoelen

Geroosterde bloemkoolsoep met paddenstoelen

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Verwijder de grote, buitenste bladeren van de bloemkool.

  3. Snij de bloemkoolroosjes los en snij de steel en jonge blaadjes in stukken.

  4. Schik op een bakplaat en rits de naaldjes van de takjes tijm erover. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de ongepelde teentjes look erbij. Zet 20 min in de oven.

  5. Pel de look en doe samen met de geroosterde bloemkool in een pot en overgiet met de bouillon. Breng kort aan de kook en mix de soep glad.

  6. Pel de sjalot en snipper fijn.

  7. Fruit de sjalotsnippers in olijfolie, voeg de paddenstoelen en tijmnaaldjes toe en roerbak op een hoog vuur goudbruin en gaar.

  8. Verdeel de soep over kommen en werk af met de gebakken paddenstoelen.