Bloemkoolsoep 'Polonaise'

Bloemkoolsoep 'Polonaise'

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de bloemkool in stukjes. Pel de ui en snipper fijn.

  2. Smelt een klontje boter in een pan. Stoof de uisnippers glazig en voeg de stukjes bloemkool toe. Roerbak enkele minuten zonder te laten kleuren. Overgiet met de melk en dek de pan af. Laat op een zacht vuur gaar koken.

  3. Mix de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Pel de hardgekookte eieren en prak ze fijn met een vork.

  5. Verwijder de korsten van het brood en snij het kruim in stukjes. Bak de broodstukjes goudbruin en krokant in boter. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Haal de gebakken broodkorstjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verkruimel de broodkorstjes. Schep de broodkruimels samen met de gehakte peterselie door het ei en breng verder op smaak. Dit is de 'Polonaise'

  6. Verdeel de soep over kommen. Garneer met een eetlepel ‘Polonaise’. Geef de rest van de ‘Polonaise’ er apart bij.