Bloemkoolsoep met comtékoekje en -crème

341c3efbf177b9e05c97772616aae9be5b4aeafebf1de4435af3801e77298c12.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ingrediënten: 1.0 stengel prei 0.25 knolselders 1.0 bloemkool

    Pel de ui en schil de knolselder. Was de prei en bloemkool. Snij alle groenten in grove stukken, maar hou wat kleine roosjes bloemkool apart als afwerking.

  2. Ingrediënten: 1.0 kruidentuiltjes 2.0 liter gevogeltebouillon 2.0 dl Boni Selection culinaire room

    Stoof alle groenten aan in boter. Bevochtig met de bouillon en de room, voeg het kruidentuiltje toe en laat 30 min zachtjes koken.

  3. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad. Kruid met peper en zout.

  4. Comtékoekjes en -crème

    Ingrediënten: 5.0 takjes peterselie

    Was de peterselie, pluk de blaadjes en snipper fijn.

  5. Ingrediënten: 200.0 g comté

    Rasp de comtékaas.

  6. Ingrediënten: 200.0 g comté 3.0 el Boni mascarpone

    Meng 2 el geraspte comté met de mascarpone en verwarm kort in de microgolfoven. Roer glad en kruid met peper en zout. Laat de kaascrème afkoelen.

  7. Ingrediënten: 5.0 takjes peterselie

    Meng de rest van de kaas met de gehakte peterselie, strooi op een bakmatje en bak 10 à 14 min op 160°C.

  8. Serveer de kaascrème op het koekje en werk af met de kleine roosjes bloemkool en peterselietoefjes.