Bloemkoolsoep met comtékoekje en -crème

Bloemkoolsoep met comtékoekje en -crème

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en schil de knolselder. Was de prei en bloemkool. Snij alle groenten in grove stukken, maar hou wat kleine roosjes bloemkool apart als afwerking.

  2. Stoof alle groenten aan in boter. Bevochtig met de bouillon en de room, voeg het kruidentuiltje toe en laat 30 min zachtjes koken.

  3. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad. Kruid met peper en zout.

  4. Comtékoekjes en -crème

    Was de peterselie, pluk de blaadjes en snipper fijn.

  5. Rasp de comtékaas.

  6. Meng 2 el geraspte comté met de mascarpone en verwarm kort in de microgolfoven. Roer glad en kruid met peper en zout. Laat de kaascrème afkoelen.

  7. Meng de rest van de kaas met de gehakte peterselie, strooi op een bakmatje en bak 10 à 14 min op 160°C.

  8. Serveer de kaascrème op het koekje en werk af met de kleine roosjes bloemkool en peterselietoefjes.