Wortelpannenkoeken met erwtenhummus en burrata PT50M 4 porties 150 g Boni bio geraspte worteltjes 200 g zelfrijzende bloem 500 ml Boni melk 3 Spar eieren Spar boter 1 klein blik Boni kikkererwten 200 g Boni doperwten 130 ml Boni olijfolie 1 kl komijn 4 blaadjes verse munt 1 eetlepel sap van citroen cayennepeper 450 g kerstomaatjes 100 g Boni Bio jonge slascheuten 100 g Boni Bio rucola 2 el wittewijnazijn 2 bollen burrata

Wortelpannenkoeken met erwtenhummus en burrata

b779f2d799582348556e24eeb7d9dd587f939abb739e67170deafd6a93d1c47d.jpg

Allergenen

Eieren , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Erwtenhummus

    Giet de kikkererwten af en spoel kort onder koud water. Breng gezouten water aan de kook en blancheer de erwten 3 min. Giet af en spoel koud.

  2. Mix de erwten met de kikkererwten, 100 ml olijfolie, komijn en muntblaadjes. Breng op smaak met cayennepeper, zout en citroensap.

  3. Geroosterde tapastomaten

    Warm de oven voor op 180°C. Besprenkel de tomaten met wat olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Zet 10 min in de voorverwarmde oven.

  4. Wortelpannenkoeken

    Mix de zelfrijzende bloem met de melk, de eieren en een snuifje zout tot een glad beslag. Roer de geraspte wortelen erdoor.

  5. Smelt wat boter in een antikleefpan. Roer het beslag goed door en schep in de pan. Bak 4 pannenkoeken aan beide zijden droog en lichtbruin.

  6. Afwerking

    Meng de jonge slascheuten met de rucola. Besprenkel met 3 el olijfolie en 2 el witte wijnazijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Smeer op elke pannenkoek wat erwtenhummus. Werk af met 0,5 burrata en sla. Leg de tomaatjes in tros erbij en serveer.