Wortelpannenkoeken met erwtenhummus en burrata

Eieren , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Erwtenhummus
-
Giet de kikkererwten af en spoel kort onder koud water. Breng gezouten water aan de kook en blancheer de erwten 3 min. Giet af en spoel koud.
-
Mix de erwten met de kikkererwten, 100 ml olijfolie, komijn en muntblaadjes. Breng op smaak met cayennepeper, zout en citroensap.
-
Geroosterde tapastomaten
-
Warm de oven voor op 180°C. Besprenkel de tomaten met wat olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Zet 10 min in de voorverwarmde oven.
-
Wortelpannenkoeken
-
Mix de zelfrijzende bloem met de melk, de eieren en een snuifje zout tot een glad beslag. Roer de geraspte wortelen erdoor.
-
Smelt wat boter in een antikleefpan. Roer het beslag goed door en schep in de pan. Bak 4 pannenkoeken aan beide zijden droog en lichtbruin.
-
Afwerking
-
Meng de jonge slascheuten met de rucola. Besprenkel met 3 el olijfolie en 2 el witte wijnazijn. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Smeer op elke pannenkoek wat erwtenhummus. Werk af met 0,5 burrata en sla. Leg de tomaatjes in tros erbij en serveer.