Granolabars met vanille, plattekaas en blauwe bessen

Granolabars met vanille, plattekaas en blauwe bessen

Allergenen

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder de pitten van de dadels. Pel de rijpe banaan en snij in stukken. Mix de banaan glad met de dadels en de honing. Voeg de havermout en alle noten, zaden en pitten toe en kruid met het snuifje zout. Kneed alles door elkaar tot een plakkerige massa.

  2. Schik een vel bakpapier in de bakvorm. Druk de plakkerige massa egaal in de vorm (1 cm dik).

  3. Verwarm de oven voor op 170°C.

  4. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak 25 min.

  5. Haal de bakvorm uit de oven en laat eerst afkoelen. Snij de granolabars in stukken van 2 x 10 cm.

  6. Bewaar de bars tot 1 week in een luchtdichte pot.

  7. Klop de plattekaas los met het merg van de vanillestok, de bloemsuiker en het citroensap.

  8. Smeer op de granolabars en werk af met blauwe bessen.