Aardappelsoep met spinazie en mascarpone

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in stukjes. Pel de uien en look. Hak alles grof.

  2. Stoof de ui- en looksnippers zacht in een scheut olijfolie in een ruime kookpot. Voeg de aardappelstukjes toe en roerbak. Overgiet met bouillon, voeg laurier toe en breng aan de kook. Laat 20 min koken tot de aardappelen gaar zijn.

  3. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een droge koekenpan.

  4. Verwijder het laurierblad en pureer de aardappelen tot soep. Zet terug op een laag vuur en laat de mascarpone erin smelten. Warm goed door, kruid met peper en zout en laat vlak voor het opdienen de spinazieblaadjes erin slinken.

  5. Verdeel de soep over de borden en werk af met amandelschilfers en versgemalen zwarte peper.