Spaanse aardappelsoep met tomaat, paprika en chorizo

Spaanse aardappelsoep met tomaat, paprika en chorizo

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de chorizo in schijfjes van 1 cm breed.

  2. Pel de look en de zoete ui en snipper alles fijn.

  3. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de rode paprika’s en snij het vruchtvlees in grove stukken. Schil de aardappelen en snij in halve maantjes van 1 cm breed. Snij de steeltjes van de bladpeterselie fijn, hou de blaadjes apart.

  4. Verhit wat olijfolie in een kookpot. Bak de chorizo tot deze zijn oranjekleurig vet begint te lossen. Voeg de ui en look toe en roerbak glazig. Roer het paprikapoeder en de tomatenpuree erdoor.

  5. Voeg de paprika, tomatenblokjes en peterseliesteeltjes toe. Bevochtig met de kippenbouillon. Voeg de aardappelmaantjes en laurier toe.

  6. Laat 20 min sudderen onder deksel.

  7. Verwijder het laurierblad en kruid de soep met cayennepeper en zout.

  8. Verdeel over soepkommen en werk af met fijngesnipperde blaadjes peterselie.