Spaans rijstpannetje met chorizo en scampi’s

2Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 3 BBQ chorizoworstjes
  • 6 ontdooide scampi's (16/20)
  • 3 eetlepels fijngesneden platte peterselie
  • 1 citroen
  • 150 g paellarijst (mediterraneo)
  • 1 doosje Spar saffraanpoeder
  • Spar olijfolie
  • 400 ml Spar warme kippenbouillon
Recept

1. Pel de ui en snipper fijn.
2. Snij de worstjes in 3 stukken. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal.
3. Los het saffraanpoeder op in de warme bouillon.
4. Spoel de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees van de paprika in blokjes. Stoof samen met de ui zacht in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de worstjes toe en bak ze enkele minuten tot al hun olie vrijkomt.
5. Schep de rijst erdoor tot alle korrels glanzen van de olie. Overgiet met de bouillon en dek de pan af. Laat op een zacht vuur sudderen tot het vocht opgenomen en de rijst gaar is.
6. Bak de scampi’s gaar in boter. Kruid met peper en zout. Schep samen met de peterselie door de rijst. Knijp de citroen erover uit en schep nog eens flink door elkaar.

< naar recepten