Scampi-chorizobrochette met saffraanrijst

Schaaldieren en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Laat de scampi’s ontdooien en dep droog.
-
Snij de chorizoworst in schijfjes van 1,5 cm. Steek de scampi’s met de chorizoworst op satéstokken.
-
Wrijf in met arachideolie en bak 2 min aan elke kant op een BBQ van 180°C.
-
Pel de look en de zoete ui en snipper fijn.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de puntpaprika’s en snij in korte reepjes.
-
Verhit wat arachideolie in een kookpot en bak de look met de zoete ui glazig. Roer de paprika erdoor. Voeg de rijst, saffraan en gerookt paprikapoeder toe.
-
Blus met de kippenbouillon en laat 10 min op een zacht vuur onder deksel garen. Voeg de erwten de laatste 2 min toe.
-
Snipper de bladpeterselie fijn en roer door de rijst. Breng op smaak met cayennepeper en citroensap.
-
Serveer de scampibrochette bij de rijst met wat extra citroenpartjes.