Scampi-chorizobrochette met saffraanrijst PT40M 4 porties 400 g scampi’s 200 g Spar pikante chorizoworst 1 teentje knoflook 1 zoete ui 2 puntpaprika’s 250 g Boni witte rijst 2 dopjes saffraan 1 el gerookt paprikapoeder 200 g Boni doperwten 1 bosje platte peterselie 1 citroen cayennepeper Boni arachideolie 1 l kippenbouillon

Scampi-chorizobrochette met saffraanrijst

638d35ad82575729f7f736089ddbe2217b2b2dd07524f102493139744e054dd3.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de scampi’s ontdooien en dep droog.

  2. Snij de chorizoworst in schijfjes van 1,5 cm. Steek de scampi’s met de chorizoworst op satéstokken.

  3. Wrijf in met arachideolie en bak 2 min aan elke kant op een BBQ van 180°C.

  4. Pel de look en de zoete ui en snipper fijn.

  5. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de puntpaprika’s en snij in korte reepjes.

  6. Verhit wat arachideolie in een kookpot en bak de look met de zoete ui glazig. Roer de paprika erdoor. Voeg de rijst, saffraan en gerookt paprikapoeder toe.

  7. Blus met de kippenbouillon en laat 10 min op een zacht vuur onder deksel garen. Voeg de erwten de laatste 2 min toe.

  8. Snipper de bladpeterselie fijn en roer door de rijst. Breng op smaak met cayennepeper en citroensap.

  9. Serveer de scampibrochette bij de rijst met wat extra citroenpartjes.