Spinazie-aardappelsoep met gebakken oesterzwam en rookworst

Spinazie-aardappelsoep met gebakken oesterzwam en rookworst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en de look en snipper fijn. Was de spinazie en zwier droog. Schil de aardappelen en snij in grove stukken.

  2. Smelt 2 el boter in een kookpot. Bak de ui en look glazig. Roer de aardappel en tijm erdoor. Blus met de kippenbouillon en laat 15 min sudderen onder deksel.

  3. Voeg de room en ¾ van de spinazie toe en laat slinken. Haal van het vuur en mix fijn.

  4. Scheur de oesterzwammen in stukken. Snipper de bieslook fijn. Snij de rookworst in stukjes.

  5. Smelt 3 el boter in een antikleefpan en bak de oesterzwammen lichtbruin. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Roer de bieslook erdoor en schep in een andere kom.

  7. Bak in dezelfde pan de rookworst kort aan in wat boter.

  8. Werk de soep af met met een paar oesterzwammen, rookworst en blaadjes verse spinazie.