Met gin gepekelde piel de sapo met pompoenpitjes en burrata

d6e6812ed8650dce136432a6b93388f381d0c495d87404caf3c2b1bf62b32940.jpg

Allergenen

Mosterd , Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil ½ van de meloen en verwijder de pitjes. Bewaar de rest in de koelkast.

  2. Meng de suiker, het zout, de gin, de ciderazijn en de tabasco.

  3. Snij de halve meloen in 2 en snij daarna in fijne schijven (= halve maantjes). Marineer de schijfjes meloen ± 1 à 2 u in de marinade.

  4. Hak de pompoenpitten wat fijn en rooster in een pan met een klein beetje olie. Let op, ze kunnen poffen.

  5. Snij het oud brood in croutons en bak krokant in een klont gesmolten boter. Haal uit de pan en laat uitdruppen op keukenpapier.

  6. Haal de meloenplakjes uit de marinade en laat uitlekken. Schik de meloenplakjes dakpansgewijs op het bord. Leg de bol burrata in het midden erop. Werk af met croutons, blaadjes rucola met rode bietsnippers en pompoenpitten. Serveer met de honingmosterddressing.