Pastasalade met rode pesto, geroosterde groenten en romige burrata PT40M 4 porties 360 g casareccia 1 courgette 1 aubergine 1 gele paprika 1 el Italiaanse kruiden cayennepeper 400 g cocktailtomaten 200 g rode pesto 2 bollen burrata 50 ml Boni room 1 bosje basilicum Boni olijfolie

Pastasalade met rode pesto, geroosterde groenten en romige burrata

6457de98863c9035c80dd9b6b926e384c4901ae5e8e0ea79b5c9ab45062f33f1.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Snij de courgette en aubergine in schijfjes. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika en snij het vruchtvlees in niet te smalle partjes. Verdeel de groenten over een ovenplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie. Kruid met Italiaanse kruiden, cayennepeper en zout. Zet 20 min in de voorverwarmde oven.

  3. Knip de tomaten in trosjes van 2 à 3. Zet de laatste 5 min met de groenten in de oven.

  4. Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en roer de pesto erdoor.

  5. Roer de burrata en room los met een klopper. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Serveer de pasta warm of koud met de geroosterde groenten en werk af met burrata en wat basilicum.