Pastaslaatje met slapesto, zongedroogde tomaten, gegrilde kipfilet en burrata

Pastaslaatje met slapesto, zongedroogde tomaten, gegrilde kipfilet en burrata

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng 20 ml extra vierge olijfolie, honing, kippenkruiden en een snuifje cayennnepeper. Wrijf de kipfilets ermee in. Laat rusten tot gebruik.

  2. Kook de cavatappi al dente in gezouten water. Giet af en spoel koud. Roer er 35 ml olijfolie onder.

  3. Rooster de pijnboompitten al roerend in een pan zonder vetstof op een zacht vuur.

  4. Was de sla en zwier droog. Pel de teen look. Rasp de oude kaas.

  5. Plet of mix 150 g lollo bionda, de geroosterde pijnboompitten, gepelde look, geraspte oude Gouda, mayonaise en 60 ml olijfolie tot een pesto in een vijzel of hakmolen. Breng op smaak met citroensap, cayennepeper en zout.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Was de kerstomatenmengeling en snij in 2.

  8. Verhit een grillpan en gril de kipfilets 8 min aan elke zijde op een matig vuur. Zet 15 min in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en snij in plakjes.

  9. Roer de pesto, halfzongedroogde kerstomaten, gemengde kerstomaten en gescheurde rode eikenbladsla onder de pasta.

  10. Verdeel de burrata en kipfilet erover.