Vegan tajine met venkel, nieuwe aardappeltjes en ingemaakte citroen PT1H 4 porties 2 venkels kleine 500 g primeuraardappelen 1 bosje lente-ui 100 g Spar groene ontpitte olijven 250 g aspergepunten 1 gepekelde citroen 400 g kikkererwten 50 g Spar blanke amandelen 50 g Spar rozijnen 1 kaneelstokje 2 teentjes knoflook 1 ui 1 kl peperbolletjes 1 kl zout 1 kl paprikapoeder 1 kl kurkuma 1 kl komijn 1 koffielepel korianderbolletjes 1 kl gemberpoeder 1 kl ras el hanout 5 cm gember 1 bosje dille 1 bosje platte peterselie 1 laurierblaadje 1 groene chilipeper Boni olijfolie

Vegan tajine met venkel, nieuwe aardappeltjes en ingemaakte citroen

744afc36ee57278635a7f479f33498b211be01bd4dbc4da27381c368dd005b1f.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de groenten en aardappelen. Snij de aardappelen doormidden en de lente-ui in grove stukken.

  2. Hou het venkelgroen apart, snij de stelen van de venkel en de knollen in partjes.

  3. Hak de dille en peterselieblaadjes grof. Snij de chilipeper in de lengte middendoor en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.

  4. Pel de ui en snipper fijn, plet de tenen look en snij de gember in plakjes. Snij de citroen middendoor, verwijder pitten en vruchtvlees en hak de schil fijn.

  5. Verhit een scheut olijfolie in de tajine en stoof de uisnippers glazig op een zacht vuur. Voeg de specerijen toe en roerbak tot de geuren vrijkomen.

  6. Voeg de look, het laurierblad, het kaneelstokje, de gember en ½ van de dille en peterselie toe. Overgiet met een glas water, voeg de aardappelen toe en dek de tajine af. Laat 10 min stoven.

  7. Voeg de chilipeper, venkel, olijven, rozijnen en lente-ui toe. Dek af en laat verder stoven.

  8. Bak de amandelen goudbruin in olijfolie.

  9. Voeg, als de aardappelen bijna gaar zijn, de asperges en kikkererwten toe. Dek af en laat nog 5 min verder garen. Schep de citroenstukjes erdoor.

  10. Bestrooi met de rest van de kruiden en gebakken amandelen. Werk af met plukjes venkelgroen.