Parmentier met wortel, spitskool, graantjesmosterd en cashewnoten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen, snij in stukken en spoel ze in water. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat wat uitdampen.

  2. Stamp de aardappelen tot puree, werk af met een klontje boter en melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. Snij de spitskool fijn en spoel grondig. Stoof de spitskool aan in hete boter en voeg 3 el water toe zodat de spitskool mooi groen blijft.

  4. Voeg de graantjesmosterd toe aan de spitskool en kruid met peper en zout.

  5. Schil de wortels, snij in kleinere stukken en cutter fijn.

  6. Verdeel ½ van de puree in de ovenschotel en leg daarop de gecutterde rauwe wortel. Verdeel de andere helft van de puree boven op de gecutterde wortel. Voeg de spitskool als laatste toe.

  7. Cutter de cashewnoten en de Parmezaanse kaas grof. Strooi over de ovenschotel.

  8. Bak de ovenschotel 20 min in een voorverwarmde oven van 180°C.