Geroosterde bloemkooldip met yoghurt, munt en harissa

Geroosterde bloemkooldip met yoghurt, munt en harissa

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Schik de bloemkoolroosjes op een bakplaat en stop de ongepelde tenen look ertussen. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 min in de oven tot de bloemkool en look zacht zijn.

  3. Hou enkele bloemkoolroosjes opzij om af te werken. Druk de gare look uit de vliesjes. Gooi de vliesjes weg.

  4. Doe de rest van de bloemkool samen met yoghurt, look, citroensap, harissa, 2 el olijfolie en paprikapoeder in het hakmolentje en mix fijn.

  5. Pluk de blaadjes van de peterselie en munt. Snipper ze fijn boven het hakmolentje. Mix nog eens fijn en kruid met peper en zout.

  6. Strijk de dip uit in een schaaltje en garneer met bloemkoolroosjes. Druppel er nog wat olijfolie over en kruid met versgemalen peper.