Spinazie-, kikkererwten- en pittenburger PT30M 4 porties 1 kl paprikapoeder zongedroogde tomaatjes op olie 1 el Boni Selection olijfolie 1 Spar ei 50 g Boni bloem geraspte kaas 1 tomaat 1 kleine ui 2 el zonnebloempitten blaadje verse basilicum 50 g paneermeel 1 gele paprika 1 courgette 4 volkorenbroodjes 1 rode ui 150 g uitgelekte kikkererwten 2 el pijnboompitten 1 koffielepel pilipili 1 kl gedroogde oregano 50 g jonge spinazieblaadjes

Spinazie-, kikkererwten- en pittenburger

97bff6ff48f8a1c7b4ab7defa8b283be2a3942026f5096ccafbb95a70fe23f00.jpg

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snij in stukjes. Maal de uitgelekte kikkererwten samen met de ui grof in de keukenmachine.

  2. Voeg spinazie, olijfolie en kruiden toe en mix kort.

  3. Voeg tot slot het ei, paneermeel en de bloem toe. Mix het geheel en breng verder op smaak met peper en zout.

  4. Schep de zonnebloem- en pijnboompitten erdoor en vorm met natte handen burgers.

  5. Bak ze goudbruin in hete olijfolie.

  6. Snij de tomaat en courgette in plakjes. Pel de rode ui en snij in fijne ringen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snij in reepjes.

  7. Serveer op een broodje en garneer met rauwe groenten. Besprenkel met de olie van de zongedroogde tomaatjes en werk af met de gemalen kaas.