Spinazie-, kikkererwten- en pittenburger

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 150 g uitgelekte kikkererwten
  • 1 kleine ui
  • 50 g jonge spinazieblaadjes
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel Boni Selection olijfolie
  • ½ koffielepel gedroogde oregano
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • ½ koffielepel pilipili
  • 1 Spar ei
  • 50 g Boni Selection bloem
  • 50 g paneermeel
  • 4 volkorenbroodjes
  • zongedroogde tomaatjes op olie
  • verse basilicumblaadjes
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • gemalen kaas
  • 1 gele paprika
Recept

1. Pel de ui en snij in stukjes. Maal de uitgelekte kikkererwten samen met de ui grof in de keukenmachine.
2. Voeg spinazie, olijfolie en kruiden toe en mix kort.
3. Voeg tot slot het ei, paneermeel en de bloem toe. Mix het geheel en breng verder op smaak met peper en zout.
4. Schep de zonnebloem- en pijnboompitten erdoor en vorm met natte handen burgers.
5. Bak ze goudbruin in hete olijfolie.
6. Snij de tomaat en courgette in plakjes. Pel de rode ui en snij in fijne ringen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snij in reepjes.
7. Serveer op een broodje en garneer met rauwe groenten. Besprenkel met de olie van de zongedroogde tomaatjes en werk af met de gemalen kaas.

< naar recepten