Geroosterde paprikatomatenroomsoep

Geroosterde paprikatomatenroomsoep

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Pel de uien en snij ze in parten.

  3. Snij de tomaten doormidden.

  4. Verwijder steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij ze doormidden.

  5. Schik de paprika’s en tomaten met het vel omhoog naast elkaar in een braadslee.

  6. Duw de partjes ui en ongepelde teentjes look ertussen. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Rits de tijmnaaldjes van de steeltjes en strooi over de groenten.

  7. Plaats 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  8. Laat iets afkoelen en pluk de velletjes van de tomaten en de paprika. Druk de lookteentjes uit hun velletjes.

  9. Pureer alles samen met de warme bouillon glad in de blender of met de staafmixer.

  10. Verwarm de soep, breng op smaak met peper en zout en werk af met room.

  11. (*) Trek je eigen bouillon van groenten zoals ui, wortel, selder en prei, want bouillonblokjes bevatten gluten.